Header Lerarenopleiding (Pabo) deeltijd

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) zij-instroom bij Windesheim in Almere

Wil je betaald voor de klas staan en gelijktijdig je lesbevoegdheid voor het primair onderwijs behalen? Dat kan bij Windesheim in Almere wanneer je al in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma.

Pabo in het kort

Via dit maatwerktraject kun je in maximaal twee jaar een bevoegdheid halen in het Basisonderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring komen tijdens de opleiding verschillende modules aan bod.

Lees meer over de opleidingsinhoud

Leren in de praktijk

De meeste zij-instromers staan 2 à 3 dagen voor de klas waarin ze benoemd zijn. We raden daarnaast ook  aan ervaring op te doen bij een andere leeftijdsgroep. 

Bekijk het studieprogramma

Toelating tot de Pabo

Er gelden wettelijke eisen om te deel te nemen aan het zij-instroomtraject. Zo verwachten we dat je al in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma en relevante werkervaring. 

Lees meer over toelating

Open avond

Maak kennis met de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) zij-instroom en al onze andere deeltijdopleidingen. Tijdens de open avond kun je al je vragen stellen en de sfeer proeven.

Kom naar de open avond

Ben jij klaar voor het docentschap?

Leerkracht zijn is niet een baan voor iedereen. De basis is natuurlijk dat je geïnteresseerd bent om kinderen dingen te willen leren. Er zijn enkele manieren om uit te vinden of dit écht bij jou past.

Check of de opleiding bij je past

Praktische informatie

Het zij-instroomtraject is maatwerk en daarom heb je geen vaste lesdagen. De studielast hangt af van je vooropleiding en ervaring. Opdrachten voer je zoveel mogelijk op je werk uit en de theorie bestudeer je zelf.

Praktische informatie op een rij