Header Lerarenopleiding (Pabo) deeltijd

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) zij-instroom Voor wie

Heb jij die droom om iets anders te gaan doen dan het werk dat je nu doet? Kies je voor omscholing tot leerkracht in het basisonderwijs? Wil je werk doen dat er echt toe doet!

Leerkracht zijn is niet een baan voor iedereen. De basis is natuurlijk dat je geïnteresseerd bent om kinderen dingen te willen leren. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en grote algemene kennis. Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en organisatorische vaardigheden hebben. Als je een klas runt, vergt dat een behoorlijke voorbereiding en moet je snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht. Je bent in staat om een veilige leeromgeving te creëren. Ook kun je goed met anderen samenwerken, want lesgeven doe je niet alleen. 

Doe de test!

Online zijn verschillende vragenlijsten die je helpen om te ontdekken of het onderwijs bij jou past. Ruim baan voor PO is wellicht een geschikte vragenlijst voor je!

Overige informatie

Op de website van de PO Raad vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot zij-instroom. Het besluit zij-instroom leraren primair en voortgezet onderwijs is te vinden op de website van de Overheid.